Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΜΝΑΕ 2022-2023: Παρουσίαση της Υποδράσης “Συσχετισμοί Βίας και Εξάρτησης”

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγρινίου η παρουσίαση της υποδράσης “ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ”  του φετινού προγράμματος  «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Η υποδράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Ερευνητική εργασία-πρότζεκτ» της Α’ τάξης ΕΠΑΛ, όπου ερευνήθηκε από κοινού με τα δύο τμήματα της Α’ τάξης το ζήτημα της ενδο-οικογενειακής βίας και των νόμιμων εθισμών, δηλαδή του αλκοόλ και του ηλεκτρονικού τζόγου.

Η έρευνα των μαθητών στο διαδίκτυο κατέληξε σε κάποια  αντιπροσωπευτικά άρθρα πάνω στα ζητήματα που τους απασχόλησαν. Με αφορμή αυτά τα άρθρα, ακολούθησαν συζητήσεις   και έγιναν οι παρεμβάσεις της  ψυχολόγου του σχολείου μας μέσα στις τάξεις. Έπειτα οι μαθητές προχώρησαν σε βιντεοσκόπηση μιας συζήτησης με την ψυχολόγο, όπου της απεύθυναν ερωτήσεις σαν σε συνέντευξη

Η ταινία που τελικώς δημιουργήθηκε με τίτλο «Θέλω βοήθεια» παρουσιάζει 4 πρόσωπα , δύο γυναίκες και δύο άντρες, που εξομολογούνται ο καθένας την εμπλοκή του σε μία σοβαρή κατάσταση. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε  είναι  ότι υπάρχει τρόπος λύτρωσης, αρκεί να γίνει η συνειδητοποίηση του προβλήματος και να αναζητηθεί η κατάλληλη βοήθεια.

Ευχαριστούμε θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους μαθητές του σχολείου μας που ενεπλάκησαν ενεργά με την υλοποίηση της συγκεκριμένης υποδράσης.