Κοινωνικό Σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την προαγωγή της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των μαθητών και της σχολικής κοινότητας, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου».

Στόχος του κοινωνικού σχολείου είναι μέσα από διάφορες δράσεις και με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να προσφέρει εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας για να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.

Το «Κοινωνικό Σχολείο» υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημόσιας Τάξης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Στο παρόν στάδιο υλοποίησης του, έχουν συμμετάσχει πολλοί φορείς, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται λόγω της δυναμικής του προγράμματος. Ενδεικτικά αναφέρονται: το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, ο Σ.Ε.ΓΑ.Σ., η ΕΣΔΥ, το ΙΙΕΑΑ, το Ι.Ψ.Σ.Υ., ο Ο.Κ.Α.Ν.Α., η Ε.Ο.Ε., η Δ.Κ.Ο.Ε., το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας(Μ.Ε.Υ) καθώς επίσης Ολυμπιονίκες και αθλητές διαφόρων αθλημάτων.

Περισσότερα για το Κοινωνικό Σχολείο θα βρείτε στην Διεύθυνση : http://socialschool.gr/page/about

Συμμετέχοντας ενεργά στον θεσμό του κοινωνικού σχολείου, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει κατά το τρέχον σχολικό έτος τις ακόλουθες δράσεις

Εκδηλώσεις-Δράσεις στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου»

ΗμερομηνίαΘεματικός άξοναςΕκδήλωσηΦορέας Υλοποίησης
Δευτέρα 2-2-2015Αισθητική αγωγήΘεατρική παράσταση «Μάνα Μητέρα, Μαμά»ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου
Τρίτη 17-2-2015Διατροφή-Ευ ΖείνΠοιότητα τοπικού λαδιού-Μέτρηση οξύτητας-Βιωματικό εργαστήριοΕΚΦΕ Αγρινίου-Ντασιώτης Θ.
Πέμπτη 19-3-2015Διατροφή-Ευ ΖείνΠαρασκευή σαπουνιού(απλό έως φαρμακευτικό)-Παραγωγή αιθέριων ελαίων-Βιωματικό εργαστήριοΕΚΦΕ Αγρινίου-Ντασιώτης Θ.
Δευτέρα 27-4-2015Πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιώνΟμιλία με θέμα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες: Ναρκωτικά, κάπνισμα, αλκοόλ»Κέντρο πρόληψης ΟΚΑΝΑ-Παράρτημα Αγρινίου
Τετάρτη 13-5-2015Διατροφή-Ευ ΖείνΠαραγωγή τυριού τύπου κασέρι με τη μέθοδο λεμονιού-Βιωματικό ΕργαστήριοΕΚΦΕ Αγρινίου-Ντασιώτης Θ.