5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2015.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπήρξε η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ και να βιώσουν οι μαθητές μια μοναδική εμπειρία παρουσιάζοντας τα έργα τους δημόσια και βλέποντας τα έργα άλλων μαθητών. Εκτός από τα έργα που δημιουργούνται στο πλαίσιο μαθημάτων της Πληροφορικής, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε με επιτυχία για πρώτη φορά φέτος στο Ψηφιακό Φεστιβάλ, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την δημιουργικότητα των μαθητών, αλλά και να προβάλλει και το σχολείο στην μαθητική κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα της Πληροφορικής παρουσίασαν ψηφιακές δημιουργίες με χρήση του λογισμικού AdobePhotoshop.

Πληροφορίες για την παρουσίαση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Φεστιβάλ :

http://5digifestait.blogspot.gr/2015/02/blog-post_18.html

To video που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :